13. Marts 2019 11:54
Jaunumi
PTAC pievienojas starptautiskam aicinājumam uzlabot Apple un Google lietotņu veikalus

PTAC aicina Apple un Google veikt labojumus aplikāciju (lietotņu) veikalos, lai programmu nodrošinātāji būtu spējīgi informēt patērētājus par viņu konfidencialitātes politiku attiecībā uz datu izmantošanu. PTAC aicinājumā pievienojas 26 patērētāju uzraudzības iestādēm no visas pasaules, šī ir pirmā reize kad tik liels skaits patērētāju iestāžu apvienojas kopīga mērķa vārdā. Sankcijas, kuras tiks apspriestas gadījumā, ja Apple un Google turpina neatbildēt iestāžu noteiktajām prasībām, ir atkarīgas no katras valsts atsevišķi.

Obligātā informācija par datu izmantošanu

Pagājušajā gadā Starptautiskā patērētāju aizsardzības organizāciju tīklā (ICPEN) esošās iestādes veica pētījumu par to, vai patērētāji lietotņu veikalos tiek informēti, par to, kā programmu sniedzēji apkopo personas datus un to, kā šie dati tiek izmantoti. Iestādes konstatēja, ka patērētājiem sniegtā informācija nav pietiekama. Pašreizējais Apple un Google lietotņu veikalu (appstore) dizains neatstāj pietiekami daudz vietas šīs informācijas sniegšanai, šī iemesla dēļ lietotņu nodrošinātāji nav spējīgi mainīt situāciju. Tādēļ 27 patērētāju aizsardzības iestādes kopīgi uzstāj, lai Apple un Google pielāgotu savu lietotņu veikalu izkārtojumu tā, lai lietotņu nodrošinātāji spētu patērētājiem sniegt nepieciešamo informāciju par viņu datu izmantošanu.

Izvēles patērētājiem

Pētījumi liecina, ka patērētāji salīdzina, kā lietotnes izmanto viņu datus, ja viņi iepriekš saņēmuši precīzu informāciju. Šādas informācijas izvērtēšanas priekšnoteikums ir caurspīdīgums. Ja patērētāji savlaicīgi saņems skaidru, pārskatāmu informāciju par katras lietotnes datu politiku, viņi varēs pieņemt  apzinātus lēmumus par to kvalitāti, balstoties uz to, kā lietotnes dalās un apkopo viņu datus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties