21. Maijs 2019 11:56
Jaunumi
Centrālāzijas jaunie profesionāļi Latvijā pilnveidos zināšanas labas pārvaldības, ekonomikas un tiesību jautājumos

20. maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks atklāja Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā pavasara semestri. Intensīvā programma norisinās jau sesto reizi, un to šajā pavasarī apgūs 14 jaunie profesionāļi no Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas. 

Uzrunājot programmas dalībniekus, J. Mažeiks izteica gandarījumu par iespēju uzņemt Rīgā jaunos profesionāļus no Centrālāzijas valstīm, kuri ir ieinteresēti pilnveidot savas zināšanas un sniegt ieguldījumu savu sabiedrību un valstu attīstībā. Politiskais direktors pauda cerību, ka programmas laikā iegūtie savstarpējie kontakti un zināšanas par labu pārvaldību, Latvijas reformu pieredzi un Eiropas Savienības darbību būs noderīgi programmas dalībnieku ikdienas darbā.

Politiskais direktors pateicās Rīgas Juridiskajai augstskolai un tās partneriem – Latvijas Universitātei, Rīgas Ekonomikas augstskolai, Latvijas Ārpolitikas institūtam un Eiropas Publiskās administrācijas institūtam – par ieguldījumu programmu īstenošanā, kā arī ASV valdībai par atbalstu pavasara semestra nodrošināšanai.

Turpmākās sešas nedēļas Latvijā izglītosies 14 publiskās administrācijas, pilsoniskās sabiedrības un akadēmisko aprindu pārstāvji no Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas.  Līdz ar teorētisko un praktisko zināšanu apguvi programmas dalībnieki apmeklēs dažādas Latvijas valsts iestādes un dosies mācību braucienā uz Briseli un Luksemburgu.

Informācijai

Starpdisciplinārās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā Latvija veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada, un tās koordinē Rīgas Juridiskā augstskola. Trīs mēnešu Padziļinātā programma un sešu nedēļu Intensīvā programma finansējumu daļēji saņēmušas no Latvijas valsts budžetā paredzētajiem līdzekļiem attīstības sadarbības politikai. Ieguldījumu programmu īstenošanā sniegušas arī ASV, Zviedrija, Norvēģija, Luksemburga, Nīderlande, Šveice. Kopš 2014. gada mācības abās programmās kopā apguvuši vairāk nekā 260 dalībnieki no ES kaimiņpolitikas, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantot savu valstu attīstības veicināšanai. 2019. gadā tiek īstenota arī trīs mēnešu Padziļinātā programma, kurai finansiālu atbalstu sniedz Norvēģijas valdība. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties