1. Jūlijs 2019 09:23
Jaunumi
Krimināllietu departamenta tiesnešu kopsapulces sniegtie skaidrojumi attiecībā uz aktuāliem tiesību normu interpretācijas jautājumiem

19. jūnijā, Senāta Krimināllietu departamenta senatoru kopsapulce, apspriežot aktuālus tiesību normu interpretācijas jautājumus, lai nodrošinātu vienveidību tiesību normu piemērošanā, pieņēma divus lēmumus.

Lēmums Par valstij nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu lietās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas tapis pēc Augstākās tiesas, Valsts ieņēmumu dienesta un Ģenerālprokuratūras kopīgās tikšanās secinājumu apkopošanas. Vairāk par šo tikšanos skatīt šeit.

Savukārt lēmums Par tiesību normu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu interpretāciju tapis saistībā ar Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komiteja (Moneyval) ziņojuma analīzi.

Kopsapulci, pamatojoties uz likuma „Par tiesu varu” 49.1panta pirmo daļu, sasauca Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs. Krimināllietu departamenta senatoru kopsapulces lēmumi atbilstoši likuma „Par tiesu varu” 49.1panta trešajai daļai publicēti Augstākās tiesas tīmekļa vietnē (pieejams sadaļā Judikatūra/ Tiesnešu kopsapulču lēmumi/ Krimināllietu departaments – skatīt šeit).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties