20. Marts 2020 11:18
Studenta Vārds
RJA komanda ar otro vietu un labākā oratora balvu Minskas Pre-Moot noslēdz dalību VIS Moot tiesu izspēlē
No RJA arhīva

Aizvadītajā nedēļā Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) komanda piedalījās tiesu izspēlē Minsk Pre-Moot, kas tika organizēta Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ietvaros.

Saspringtajās cīņās RJA komanda demonstrēja izcilas zināšanas un prasmes, kā rezultātā ieguva otro vietu. RJA dalībniecei bakalaura programmas Law and Business 2. kursa studentei Sīmai Murtuzai tika piešķirts prestižais labākā oratora tituls.

RJA komandas sastāvā bija 3. kursa studenti Lena Viola Karjalainena un Kalvis Logins, 2. kursa studentes Paula Šimkuse, Svitlana Jelanska un Sīma Murtuza. Komandu trenēja RJA bakalaura programmu direktore Dr. Laura Ratniece.

RJA 2. kursa studente Paula Šimkuse: “Lai gan Vis Moot galvenais pasākums Vīnē tika atcelts, komandai bija iespēja piedalīties pre-moot izspēlē Minskā. Mēs guvām lielisku pieredzi, un man ir prieks, ka mēs ieguvām otro vietu un mana co-counsel Sīma saņēma labākā oratora balvu. Lai gan apstākļu dēļ dalība Vīnes sacensībās kļuva neiespējama, mūsu smagais darbs un lieliskais komandas darbs ir padarījis šo sešu mēnešu gatavošanās periodu par vienreizēju un ļoti vērtīgu pieredzi, par ko mēs būsim vienmēr pateicīgi. Un paldies RJA par to!”

RJA direktore Ieva Rācenāja: “Mēs lepojamies ar saviem studentiem, kas pusgadu vakaros un brīvdienās gatavojās šīm sacensībām, un ar komandas panākumiem pre-moot tiesu izspēlē. Paldies Dr. Laurai Ratniecei par ieguldīto darbu komandas sagatavošanā, jo esam pārliecināti, ka iegūtās zināšanas studentiem noderēs nākotnē.”

RJA komanda pateicas kolēģiem no RJA par atbalstu, kā arī RJA vieslektoram zvērinātam advokātam Edvijam Zandaram, RJA vieslektoram Dr. Tomam Krūmiņam, asociētajai profesorei Dr. Gaļinai Žukovai, RJA docentam Dr. Aleksandram Filleram un publiskās runas ekspertam Andrim Morkānam par ieguldījumu komandas sagatavošanā.

The Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot) ir starptautiska tiesu izspēle, kas kopš 1994. gada tā notiek Vīnē. Šogad tajā bija plānojušas piedalīties gandrīz 400 augstskolu un universitāšu komandas no visas pasaules. Tā ir lielākā tiesu izspēle pasaulē savā jomā, un tās ietekmē ir izveidojušās vairāk nekā 20 pirmstiesu izspēles, kas notiek katru gadu pirms galvenās izspēles Vīnē. Vis Moot mērķis ir sekmēt studijas starptautiskās komerciālās arbitrāžas jomā un veicināt biznesa strīdu risināšanu ar šķīrējtiesas palīdzību. Vis Moot problēmas pamatā ir starptautisks preču pirkuma darījums, kura regulējumu nosaka ANO Konvencija par starptautiskajiem preču pirkuma-pārdevuma līgumiem.

Šogad VIS Moot fināls Vīnē aprīļa sākumā tika atcelts līdz ar citiem publiskiem pasākumiem visā Eiropā.

RJA komanda ir veiksmīgi atgriezusies mājās un turpina darbu un studijas no mājām, ievērojot visus noteikumus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties