31. Augusts 2020 14:19
Jaunumi
Ārlietu ministrs iekļauj 30 Baltkrievijas pilsoņus Latvijai nevēlamu personu sarakstā

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabinetā lemto, kā arī koordinējot ar Igaunijas un Lietuvas Ārlietu ministrijām, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir pieņēmis lēmumu uz nenoteiktu laiku noteikt ieceļošanas aizliegumu Latvijā 30 Baltkrievijas Republikas amatpersonām no Baltkrievijas Republikas Prezidenta administrācijas, Baltkrievijas Republikas Prezidenta lietu pārvaldes, Baltkrievijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas, Baltkrievijas Republikas Iekšlietu ministrijas, Baltkrievijas Republikas Tieslietu ministrijas, Baltkrievijas Republikas Ģenerālprokuratūras, Baltkrievijas Republikas Valsts drošības komitejas, Baltkrievijas Republikas Izmeklēšanas komitejas, Baltkrievijas Republikas Drošības padomes, Baltkrievijas Republikas Valsts kontroles komitejas un Minskas pilsētas Izpildkomitejas.

Minētās personas ar savu rīcību ir organizējušas un atbalstījušas 2020. gada 9. augusta prezidenta vēlēšanu viltošanu un atbalstījušas tām sekojošo miermīlīgo protestu vardarbīgo apspiešanu.

Ministra lēmums pieņemts saskaņā ar Imigrācijas likuma 61. panta otro daļu.

"Latvija stingri nosoda 9. augusta prezidenta vēlēšanu viltošanu, miermīlīgo protestētāju piekaušanu un represijas pret žurnālistiem un aktīvistiem Baltkrievijā. Ar šo soli mēs demonstrējam stingru signālu, ka šādas darbības Latvijai nav pieņemamas un atbildīgie nav vēlamas personas Latvijā. Aicinām arī Eiropas Savienību nekavēties ar līdzīgu lēmumu pieņemšanu," uzsvēra E. Rinkēvičs.

Latvijai nevēlamo personu sarakstā tiek iekļautas šādas amatpersonas: Aleksandrs Lukašenko, Viktors Lukašenko, Igors Sergejenko, Makisms Riženkovs, Olga Čupris, Dmitrijs Krutojs, Genādijs Bogdans, Lidija Jermošina, Vadims Ipatovs, Jeļena Dmuhailo, Svetlana Kacubo, Igors Pliševskis, Oļegs Sliževskis, Irina Celikoveca, Valērijs Vakuļčiks, Ivans Terteļs, Ivans Noskevičs, Aleksandrs Koņuks, Jurijs Karājevs, Genādijs Kazakēvičs, Aleksandrs Barsukovs, Sergejs Homenko, Jurijs Nazarenko, Romāns Meļņiks, Ivans Kubrakovs, Oļegs Šabliko, Andrejs Ravkovs, Aleksejs Volkovs, Sergejs Azemša un Andrejs Smaļs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties