27. Septembris 2021 17:00
Jaunumi
Šodien amatā stājies ES Vispārējās tiesas tiesnesis Pēteris Zilgalvis
No TM arhīva

Pirmdien, 27. septembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns pēc Eiropas Savienības Vispārējās tiesas ielūguma Luksemburgā Eiropas Savienības Tiesas pilī piedalījās svinīgajā ceremonijā, lai sveiktu Pēteri Zilgalvi ar stāšanos ES Vispārējās tiesas tiesneša amatā.

J. Bordāns: “Man ir patiess prieks un gandarījums, ka Latvija šim augstajam amatam ir spējusi piedāvāt kandidātu ar milzīgu pieredzi starptautisko institūciju darbā, un to augstu novērtējusi arī atlases komisija. Latvijas tieslietu sistēmas uzdevums arī turpmāk ir nodrošināt augsta līmeņa tieslietu profesionāļu izaugsmes iespējas, lai viņi varētu dot nozīmīgu pienesumu Latvijas un Eiropas Savienības tiesību attīstībā un tālākveidošanā.”

Atlases procedūru nodrošināja J. Bordāna apstiprināta komisija un vēlāk Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesneša vakancei izvirzīto kandidātu Pēteri Zilgalvi atbalstīja Latvijas valdība 20. aprīlī. Pēc tam par viņa piemērotību lēma arī Līguma par Eiropas Savienības darbību 255. panta komiteja. Par ES Vispārējās tiesas tiesnesi Latvijas kandidāts Pēteris Zilgalvis tika iecelts ES dalībvalstu valdību pārstāvju sanāksmē Briselē 8. septembrī.

P. Zilgalvis ir ieguvis jurisprudences doktora grādu Dienvidkalifornijas Universitātē. Kopš 2005. gada Pēteris Zilgalvis ir strādājis Eiropas Komisijā: ģenerāldirektorāta (GD CONNECT), Digitālā vienotā tirgus direktorāta Digitālo inovāciju un blokķēdes nodaļas vadītāja amatā; FinTech darba grupas līdzpriekšsēdētāja amatā un citos nodaļas vadītāja amatos.

P. Zilgalvis ES Vispārējās tiesas tiesneša amata pienākumus pildīs līdz 2025. gada 31. augustam.

ES Vispārējā tiesa ir izveidota 1988.gadā un tās mītne atrodas Luksemburgā. Tiesas sastāvā ir pa diviem tiesnešiem no katras dalībvalsts. Kopš 2016. gada 8. jūnija arī Inga Reine ir ES Vispārējās tiesas tiesnese.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties