1. Jūlijs 2019 09:45
Jaunumi
Valsts tiesu ekspertīžu birojs stiprina ekspertīžu kapacitāti ekonomisko un finanšu noziegumu apkarošanai

Šī gada 1. jūlijā noslēdzas Valsts tiesu ekspertīžu biroja (VTEB) īstenotais un Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF) Hercule III programmas līdzfinansētais projekts “VTEB kapacitātes celšana dokumentu izpētes jomā”, kura mērķis ir VTEB tehniskās kapacitātes stiprināšana dokumentu ekspertīžu jomā, lai nodrošinātu augstas kvalitātes pierādījumus ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanā.

Projekta ietvaros iegādātās iekārtas – Ramana spektrometrs un Ultra augstas veiktspējas šķidrumu hromatogrāfs ir ievērojams pastiprinājums tiesu ekspertīžu kapacitātei. VTEB dokumentu eksperti sadarbībā ar speciālistiem no Vācijas, Francijas, Šveices un Polijas tiesu ekspertīžu iestādēm ir izstrādājuši un aprobējuši jaunas tiesu ekspertīžu metodes, paplašinot dokumentu izpēti ar jaunām iespējām. Sadarbībā ar ārvalstu partneriem tiek turpināts darbs pie metodes rakstītā teksta (rakstāmmateriāla) vecuma noteikšanai, kas ir viens no procesa virzītāju būtiskiem jautājumiem, sevišķi šķetinot noziedzīgus nodarījumus finanšu jomā.

Tiesu ekspertīzei ir ievērojama loma ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanā un iztiesāšanā, jo pierādījumu kopumu visbiežāk veido dokumenti un pieraksti papīra vai elektroniskā formā, kuru īstumu, izcelsmi, izgatavošanas veidu un vietu un saistību ar noziegumu pēta tiesu eksperti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties