20. Februāris 2020 09:09
Jaunumi
Ģirģens: Baltijas valstu iekšlietu ministri runā vienā valodā

Trešdien, 19. februārī, Iekšlietu ministrijā notika Baltijas valstu iekšlietu ministru trīspusējā sanāksme, kurā Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens tikās ar Igaunijas iekšlietu ministru Martu Helmi un  Lietuvas iekšlietu ministri Ritu Tamašunieni.

Baltijas valstu iekšlietu ministri pārrunāja Eiropas Savienības robežu un drošības informācijas sistēmu sadarbspēju, kā arī daudzgadu finanšu ietvaru 2021.–2027. gadam un finansējuma plānošnu.

Nākamā daudzgadu plānošanas perioda 2021.–2027.gadu budžeta ietvaros visas trīs Baltijas valstu iekšlietu ministrijas saskaras ar vienotu izaicinājumu, samazināta kopējā ES finansējuma apstākļos, īstenot stratēģiski svarīgus Eiropas ārējo robežu pārvaldības un informācijas sistēmu sadarbspējas pasākumus. Tāpēc tika panākta vienošanās par regulāras un ciešākas sadarbības uzturēšanu projektu plānošanas, īstenošanas un stratēģisko izaicinājumu koordinēšanas jautājumos.

“Mēs kā Baltijas valstu iekšlietu ministri neesam konkurenti, un esmu ļoti gandarīts par izveidojušos sadarbību. Vēlos uzsvērt, ka tikai ar vienotu politiku un komunikāciju mēs spēsim gūt liekāku ieguvumu Baltijai kopumā, piemēram, sarunās par Eiropas Savienības struktūrfondiem nākamajiem periodiem,” pauž iekšlietu ministrs S. Ģirģens.

Tikšanās laikā ministri arī atzina, ka ES robežu un drošības informācijas sistēmu sadarbspēja būs lielākais  izaicinājums informācijas sistēmu jomā, kopš Šengenas sistēmas ieviešanas un Šengenas zonas  paplašināšanās. Ministri apmainījās viedokļiem par ES IT sistēmu savietojamības projektu uzraudzību nacionālajā līmenī, identificetajiem riskiem, kas saistīti ar ierobežoto laika grafiku IT sistēmu ieviešanai un cilvekresursu trūkumu IT jomā, kā arī vienojās par ciešāku  sadarbību informācijas un ekspertu pieredzes apmaiņas jomā.

Tikšanās laikā tika parakstīts arī Latvijas un Igaunijas valdības līgums par Latvijas – Igaunijas valsts robežas uzturēšanu un pilnvaroto robežas pārstāvju darbību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties