5. Jūnijs 2020 13:39
Studenta Vārds
Latvijas Universitātes studentu komanda uzvar Oksfordas universitāti un kļūst par Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēles uzvarētājiem
No LU arhīva

4. jūnijā noslēdzās Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēles sacensības (European Human Rights Moot Court Competition), kurās finālā uzvaru guva Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) studentu komanda, spēlējot pret komandu no Oksfordas universitātes. Šogad izspēlē piedalījās 68 komandas no 33 valstīm.

LU Juridiskās fakultātes (JF) komanda mērojās spēkiem ar komandām no daudzām Eiropas labākajām universitātēm, to starpā Kembridžas, Pasavas, Minskas un Parīzes universitātēm. LU JF komandu sacensībās pārstāvēja bakalaura studiju programmas 3. kursa studentes Natālija Knipše, Kristiāna Pētersone un Lelde Elīna Liepiņa un maģistra studiju programmas 1. kursa studente Samanta Lidere. Sacensībām sagatavoties palīdzēja komandas treneri - LR Satversmes tiesas tiesnesis, LU JF asoc. prof. Artūrs Kučs un Eva Vīksna.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēli organizē Eiropas Padome un Eiropas tiesību zinātņu studentu apvienība (ELSA). Izspēle sākās ar rakstisko daļu iesniegšanu, bet vēlāk norisinājās arī reģionālais raunds Viļņā, Lietuvā. Pēc šī raunda LU pārstāvēm izdevās iekļūt izspēles labāko 16 komandu vidū. Izspēles ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls notika tiešsaistē.

LU Juridiskās fakultātes komandas pārstāves izsaka pateicību atbalstītājiem ZAB "Šķiņķis Pētersons" un ZAB "Ecovis Convents", kā arī visiem, kas tiesāja sagatavošanās laikā. Dalībnieces piebilst: "Esam ļoti pateicīgas par atbalstu un ceram, ka mūsu sasniegums iedvesmos izspēļu dalībniekus turpmāk!"

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties